Lediga lägenheter i  Luleå

Rendering av flerbostadshus med gräsmatta på baksidan i Luleå.

Hyra lägenhet i Luleå

Luleå är en av Norrlands större städer med ett sprakande arbetsliv. Det har blivit så populärt att flytta till Luleå på sistone att det råder viss bostadsbrist i staden. Detta har självklart lett till att många nya byggnadsprojekt lanserats i staden och just nu byggs massor av nya, moderna lägenheter i Luleå, både i redan attraktiva områden och i stadsdelar som kommer att växa mer allt eftersom Luleå växer.

I Luleå bor du både nära till stadsliv och natur. Läget på den norrländska kusten innebär även att du bor precis vid en skärgård och självklart stora ytor av skog. Den fantastiska lokaltrafiken gör det busenkelt att ta sig runt i staden och det är även många som cyklar på de fina året-runt-cykelbanorna, då stadsdelarna ligger så pass nära varandra.

Slättö bygger och förvaltar lägenheter på många orter i Sverige och i Luleå har vi färdigställt 2 fina bostadshus i stadsdelen Kronan. För att läsa mer om våra befintliga projekt, samt se alla våra framtida projekt kan du klicka dig vidare till vår projektsida. Att anmäla intresse på en av våra lägenheter är det första steget i vår uthyrningsprocess. Läs mer om vad som händer mellan intresseanmälan och kontraktsskrivning här.

Luleå - En aktiv stad när naturen

Rendering av flerbostadshus med gräsmatta på baksidan i Luleå.

När du bor i Luleå kan du förvänta dig ett brett utbud av kulturevenemang och fritidsaktiviteter. Staden har så otroligt mycket att erbjuda både aktiva friluftsmänniskor och kulturintresserade. I Luleå hittar du fina restauranger, konsthallar, teatrar och biografer. Här finns dessutom hundratals föreningar, flera gym, skidanläggningar och motionsspår som är tillgängliga både på sommaren och vintern.

Cykeln är lulebons föredragna fordon och detta märks tydligt då kommunen har lagt många fina cykelbanor över hela staden. Cykelbanor som underhålls året runt och låter dig ta cykeln även under vinterhalvåret. Arbetsmarknaden i Luleå är i ett uppsving och staden har gått från att vara en industristad till att ge mer plats till tjänstesektorn och ett mer kreativt näringsliv. I Luleå har stora arbetsgivare som Luleå kommun, Region Norrbotten, Luleå tekniska universitet och SSAB en stor närvaro och lockar många karriärsugna till staden varje år. Även flera IT- och konsultföretag har öppnat dörrarna i staden.

Bostadsområden i Luleå

I Luleå finns många olika bostadsområden att välja mellan. Dels de 17 stadsdelarna i och runt centrala Luleå samt de nästan 40 byarna som ligger på landsbygden runt staden. Oavsett var i staden du väljer att bo, har du alltid nära till naturen, havet, Luleälven och motionsanläggningar. Här nedan kan du läsa lite mer om några av stadens mest attraktiva bostadsområden.

Kronan

Kronan ligger ca 3 km från Luleå, öster om Skurholmsfjärden. Här bor du på cykel- och gångavstånd till flera skolor och populära arbetsplatser. Att cykla in till centrum tar mindre än 10 minuter och runt en kvart med lokalbussen. Kronan var tidigare ett militärt område har sedan 1992 sakta men säkert förvandlats till en liten kulturby. De senaste åren har även många bostadshus byggts i området och är idag en stadsdel med enorm tillväxtpotential. I området finns flera motionsslingor som tillhör friluftsområdet Ormberget och på vintern behöver du inte åka långt för att komma till ett längdskidspår.

Bergviken

2,5 km norr om Luleå centrum ligger Bergviken, ett bostadsområde med villor och många bostadsrätter. Här ligger IFK Luleås hemmaarena Skogsvallen och spritt runt hela stadsdelen finns flera idrottsområden som bl.a. grusplan, tennisplan och pulkabacke. Vid närliggande Björkskatafjärden hittar du Luleå Kajakklubb.I Bergviken finns en Montessoriskola samt en friskola, båda för elever från förskola till årskurs nio.

Östermalm

Östermalm är en av de mer centrala stadsdelarna i Luleå. Trots läget mitt i stan bor du inte långt från varken vatten eller natur här. Det är nästan som att hela Luleå har ett perfekt läge mellan stad och natur, något som är extra tydligt i Östermalm. En bit österut ligger Golfängen, en stor friluftsanläggning med restaurang och minigolf. Att ta dig in till centrum tar bara några minuters promenad eller ännu snabbare med cykel. Här finns även många fina promenadstråk som går längs med vattnet och på sommaren finns badplats vid Lulsundet.

Svartöstaden

Sydost om centrala Luleå, på Svartön, ligger Svartöstaden. En gammal arbetarstadsdel som idag är landets enda bevarade kåkstad. Stålverket i området är fortfarande aktivt och ger området sin unika karaktär. Många av de gamla husen som byggdes för arbetare i området har idag renoverats och är moderna bostäder. Här har även nyare hus med lägenheter byggts de senaste åren. Det här är bostadsområdet där många av stadens kreativa, konstnärligt intresserade och musikaliska personer föredrar.

Modal Trigger