Ett flerbostadshus med grönska framför, i kvarteret Kompassen i Luleå.

Kompassen

Bo nära Luleå centrum i moderna Kompassen

I Kronandalen, i östra Luleå, hittar du en grön, modern och centrumnära stadsdel. bara ett stenkast från Luleå centrum, där luftvärnsregementet tidigare låg, har kvarteret Kronan växt fram. En vacker naturstad nära till både skog och hav samt ett eget stadsdelscentrum med butiker och café. I Kronandalen finns populära skolor och förskolor för barnfamiljer.

Här har Slättö uppfört det vackra bostadsområdet Kompassen. Projektet har utformats som ett småskaligt och aktivt stadskvarter präglat av variation. Kvarteret omsluter en lekfull innergård som öppnar sig mot den nya naturnära stadsdelen.

Fastigheterna har byggts med material som sten och trä som åldras med värdighet. Husen i Kompassen är utformade för att ge kvarteret en händelserik siluett, med högresta sadeltak mot väster, söder och öster samt pulpettak mot norr. Varmt välkommen att hitta ditt nya boende i Kompassen i Luleå!

Lägenheter
26-69
Kvadratmeter
1-3
Rum och kök
kr
Hyra från

Område och kvarter

Kompassen – En attraktiv stadsdel i centrala Luleå

I dag består stadsdelen Kronan av fem bostadsområden och ett arbetsplatsområde. Här finns tillgång till goda kommunikationsmöjligheter och centrala Luleå ligger bara några minuters bilfärd bort. Även flygplatsen och universitetet nås snabbt med bil eller cykel. Kronan är en attraktiv stadsdel i centrala Luleå där alla känner sig välkomna. Området förenar gammalt med nytt och kombinerar kvarterspuls med natur och friluftsliv.

Kronandalen är centrumområdet i bostadsområdet Kronan, ett område som beräknas vara fullt utbyggt år 2030 med drygt 2 000 nya bostäder. Med projektet Kompassen har Slättö uppfört 157 nya lägenheter med 1 till 3 rum och kök. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats så att ni kan njuta av vädret under soliga sommardagar. I fastigheten finns även rymliga förråd, barnvagnsrum och cykelparkering.

Kronan ligger 10 minuter från centrum med cykel

Stadsdelen Kronan ligger ca 3 km från Luleå, öster om Skurholmsfjärden. Här bor du på cykel- och gångavstånd till flera skolor och populära arbetsplatser. Med cykel kan du ta dig in till centrum på mindre än 10 minuter medan lokalbussen tar 10 minuter.

För aktiva individer har området flera motionsslingor i friluftsområdet Ormberget och på vintern kan du hitta ett längdskidspår bara några minuter bort.

Byggnaderna

Byggår2021
FörrådJa, i lägenhet
HissJa
Barnvagnsrum Ja
LekplatsNej
CykelparkeringJa
BilparkeringJa (kö)
Bilpool/CykelpoolNej
TV/bredbandJa, TV Lagom och bredband 100/100 från Telia. Obligatoriskt tillägg om 300 kr/mån

Lägenheterna

ParkettgolvJa
BalkongJa delvis
Helkaklade badrumJa
Tvättmaskin/torktumlareJa
Golvvärme i badrumJa
MikrovågsugnNej
DiskmaskinNej
ElIndividuell mätning och debitering
VarmvattenIndividuell mätning och debitering

Hyr din lägenhet i Kompassen med Slättö

I vackra, naturnära Kronandalen har Slättö byggt 157 modern, miljövänliga lägenheter som är redo för inflyttning. Bostadsområdet passar lika bra för barnfamiljer som yngre par och ligger nära det mesta en Lulebo kan behöva. Det lokala centrumet har små butiker och restauranger och du kan snabbt ta dig in till centrum med antingen lokalbuss eller cykel. Aktiva personer kommer att uppskatta närheten till friluftsområdet Ormberget och studenter kan snabbt ta sig universitetet från stadsdelen.

Om du vill hyra lägenhet i Kompassen kan du lämna en intresseanmälan antingen via vår hemsida eller via HomeQ. Här kan du läsa om hur det går till när du ansöker om att hyra lägenhet via Slättö. Om du har några frågor om Kompassen i Luleå kan du kontakta oss direkt och om du undrar över våra hyresregler kan du hitta dem under Frågor & Svar. Välkommen till ditt nya hem i Luleå. Välkommen till Kompassen!

Att anmäla intresse

Anmäl ditt intresse för att erhålla framtida uppdateringar med information om bland annat visningar och annan projektrelaterad information.

Observera att intresseanmälans enda syfte är att sprida information kopplat till detta hyresobjekt – för bokning av en specifik lägenhet hänvisas du till vår lägenhetssida som finns tillgänglig högst upp på sidan under knappen Välj din lägenhet.

Genom att lämna en intresseanmälan godkänner du att Slättö sparar dina kontaktuppgifter i syfte att kunna delge dig relevant information. Läs mer om hur vi skyddar din integritet här.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att avregistrera dig längst ned i de utskick du mottagit från oss.

Lämna din intresseanmälan

Slättös integritetspolicy

Modal Trigger