Bild på en öppen bok på en filt.

Att hyra hos Slättö

Vad roligt att du är intresserad av att hyra en lägenhet hos oss!

Nedan följer en detaljerad förklaring om hur uthyrningsprocessen går till – från intresseanmälan till signerat hyreskontrakt. Här hittar du även kraven för att hyra lägenhet.

Så här går det till


Visa intresse

För att hyra en lägenhet av oss på Slättö behöver du visa oss ditt intresse.

På respektive projektsida för de projekt där uthyrning pågår kan du enkelt se vilka lägenheter som är tillgängliga via länken "Välj din lägenhet". För alla kommande projekt fyller du enklast i en intresseanmälan för att erhålla information om uppdateringar men framförallt om när uthyrningen för det specifika projektet startar.

Du kan med andra ord visa oss ditt intresse genom att skicka oss en intresseanmälan, komma på en av våra planerade visningar eller boka en specifik lägenhet genom vår projektsida på HomeQ.

Du kan redan innan uthyrningsstart passa på att skapa en profil hos HomeQ för snabbare hantering av din ansökan när projektet finns tillgängligt för uthyrning.

  

Intresseanmälan via projektsidan

Slättö bygger bostadshus från grunden, vilket också inkluderar samtal med kommuner i tidiga skeden. Det gör att du som hyresgäst kan uppleva att det tar tid innan projekt står klart för uthyrning. De flesta byggnationer tar omkring tre år när vi väl påbörjat projektering. Så snart ett byggprojekt finns tillgängligt på vår hemsida är du välkommen med din intresseanmälan. Du fyller alltid i en intresseanmälan på den sida som visar projektet för den fastighet du är intresserad av.

En intresseanmälan är inte bindande, varken för dig som hyresgäst eller för oss som fastighetsägare. Däremot gör en intresseanmälan att du kommer att få mer information om det byggprojekt du anmält intresse till så snart vi närmar oss uthyrningsstart.

När vi skickar information om uthyrningsstart och visningar tillämpar vi ”först till kvarn”-principen utifrån de intresseanmälningar vi fått in.  

Inför kommande bostäder

Inför släpp av våra bostäder kan Slättö komma att anordna öppna visningar. Dessa annonseras ut med tid och datum på vår hemsida.

I det fall du vill få information om nästa visning per e-post kan du fylla i en intresseanmälan på den sida som visar projektet du är intresserad av.

Under visningstillfället är det viktigt att du följer våra anvisningar, eftersom du besöker en byggarbetsplats. I de flesta fall visar vi bara en lägenhet, men du får naturligtvis möjlighet att ta del av material som rör samtliga lägenheter i huset och/eller kvarteret.

Du behöver dock inte ha besökt en visning för att få hyra en lägenhet hos oss!

Att ansöka om en lägenhet

När projektet närmar sig uthyrningsstart kopplas bostäderna till en projektsida via uthyrningssystemet HomeQ. Landningssidan du möts av via knappen "Välj din lägenhet" visar samtliga av projektets lediga lägenheter. Det är här du ansöker om en specifik lägenhet som passar just dina önskemål.

Slättö har inte något kösystem, alltså är uthyrda lägenheter ej tillgängliga.

När en lägenhetsansökan är gjord kan du vänta dig ett svar från uthyrningsteamet i det fall din ansökan har gått vidare.

Observera att detta är en ansökan och inte en bokning, alltså kan flera intressenter anmäla intresse på samma lägenhet. Slättö tillämpar ”först till kvarn”-principen efter ordningen som ansökningarna har kommit in.

Varken du som hyresgäst eller vi som fastighetsägare förbinder oss till något förrän dess att vi har undertecknat ett giltigt hyresavtal för din önskade bostad.

Har du frågor om lägenheterna som finns på projektsidan, eller om det aktuella projektet i övrigt får du gärna kontakta oss.  

Vad händer efter att jag har gjort en ansökan?

Vi kontrollerar att lägenheten finns tillgänglig för dig. Därefter genomförs en kontroll av anställningsbevis eller inkomstbesked för de senaste 3 månaderna samt att du uppfyller vår uthyrningspolicy. Vi tar därefter kontakt med dig.

Lägenheten är inte reserverad förrän hyreskontrakt har signerats.

Lycka till!  

Krav för att hyra lägenhet hos Slättö

För att få hyra en lägenhet hos Slättö ska du som söker:

  • vara minst 18 år;
  • ha ett svenskt personnummer;
  • samt ha egen inkomst.

Som inkomst räknas lön, pension och studiemedel men inte barnbidrag eller försörjningsstöd (tidigare socialbidrag). Bostadsbidrag, aktivitetsersättning och föräldrapenning godkänns under förutsättning att ytterligare inkomst från anställning finns.

Bruttoinkomsten varje månad ska motsvara 2,5 månadshyror. I de fall inkomsten inte står i proportion till hyran kan du ändå bli godkänd som hyresgäst tillsammans med en borgensman.

Om du som intressent har betalningsanmärkningar eller någon skuld hos Kronofogdemyndigheten är du välkommen att ansöka om en lägenhet tillsammans med en borgensman med god ekonomi. Därefter görs en individuell bedömning.

När du ansöker om att bo i en av Slättös lägenheter måste du kunna styrka din inkomst genom anställningsbevis och lönespecifikationer. Vi tar även en kreditupplysning på alla våra sökande innan de godkänns som hyresgäster hos oss.

Namnlöst-1
Modal Trigger