Lediga lägenheter i  Stockholm

Rendering av bostadshus med natur framför, i kvarteret Vegabacken i Vega.

Hitta hyreslägenheter i Stockholm

Stockholm, vår huvudstad och kanske landets svåraste stad att hitta boende i. Att hitta lägenhet i Stockholm att hyra på kort varsel kan vara en omöjlig uppgift men Slättö försöker att råda bot på detta genom flera projekt där vi bygger och förmedlar lägenheter i olika delar av Stockholm. Om du vill se våra tillgängliga hyreslägenheter i Stockholm kan du kika på länken Våra Hyresobjekt och välja en stadsdel i Stockholm under fliken Ort.

Stockholm är landets centrum för både näringsliv, underhållning och shopping. Här har du tillgång till nästan allt, vare sig det gäller god mat från olika delar av världen, regelbundna konserter med världskända artister eller enorma köpcentrum med butiker, caféer och biograf. Stockholm är däremot väldigt stort och de olika delarna av staden kan sig åt på flera punkter.

I denna artikel kan du läsa om några av de mest populära stadsdelarna både i centrala Stockholm och en bit utanför city. Anmäl intresse på våra tillgängliga projekt för att påbörja vår uthyrningsprocess, som går från intresseanmälan till kontraktskrivning. Du kan läsa om de olika stegen här.

Lägenheter i Stockholm att hyra

Stockholms bostadsmarknad kan kännas helt omöjlig om du inte vet var du ska börja. Det finns en bostadskö som många ställer sig i samma dag som de fyller 18, men kötiderna kan vara uppemot 10-15 år innan du hittar en vettig lägenhet. Om du inte vill köpa en bostadsrätt eller är vän med en hyresvärd finns det ett par andra metoder du kan testa för att hitta en hyreslägenheter i Stockholm.

Att hyra i andrahand är den vanligaste lösningen. Fördelarna med detta är att du slipper stå i kö, kan välja att bo praktiskt taget var i stan du vill och att det är perfekt för dig som bara ska bo i Stockholm en bestämd tid. Den största nackdelen är att det ofta är mycket dyrare att hyra i andrahand än att hyra från en hyresvärd. En annan nackdel är att du ofta flyttar in i en möblerad lägenhet och måste ta hand om hyresvärdens möbler.

En enklare och mer konkret lösning är att hyra nyproduktion eller att kontakta en hyresvärd som Slättö. Vi har flera pågående och planerade bostadsprojekt och om du är intresserad av en av våra hyreslägenheter i Stockholm kan du anmäla intresse direkt via oss. I nästan alla våra projekt gäller först till kvarn vilket betyder att du kan få ett förstahandskontrakt i Stockholm utan att stå i långa bostadsköer via Slättö. Klicka in dig på vår projektsida redan idag för att se alla våra projekt.

De olika områdena i Stockholm

Stockholm kan ibland upplevas som flera mindre städer i en. Beroende på vilken del av staden du bor i kan miljön vara helt annorlunda mot om du hade bott i en annan stadsdel. Skillnaden mellan Gamla Stan mitt i City och ute i Nacka är t.ex. väldigt olika sett till vad du har tillgängligt i närområdet. Här nedan kan du läsa snabbguider till de olika delarna av Stockholm och själv bestämma vilken del av staden som passar dig bäst.

City – Innanför tullarna

I centrala Stockholm bor du nära stadens bästa restauranger, finaste shoppingstråk och framförallt Stockholms enorma nattliv. Här finns självklart även gott om kultur med flera muséer och Kungliga Slottet. Det bästa med att bo i city är att du verkligen bor mitt i stan. All kollektivtrafik går genom city och du kan ta dig ut till resten av staden med antingen buss, tunnelbana, spårvagn eller pendeltåg. Från centrala Stockholm kan du dessutom ta dig ut till Arlanda på 20 minuter med Arlanda Express.

Norra Stockholm

Norr om stan hittar du populära bostadsområden som Täby och, lite längre ut, Upplands-Bro. Täby är väldigt attraktivt p.g.a. sin närhet relativa till city och sitt egna köpcentrum i Täby Centrum. Här bor du en kort bit utanför stan men kan ta dig in till city snabbt med både bil och kollektivtrafik. I Upplands-Bro bor du istället närmare natur och skog i nordvästra Stockholm. Härifrån tar du dig in till stan på en halvtimme med pendeltåg och har naturen utanför köksfönstret.

Östra Stockholm

Till östra Stockholm hör bostadsområden som Nacka, Värmdö och Stockholms skärgård. Ju längre österut du tar dig, desto glesare blir det mellan landmassorna och det är här du vill bo om du tycker om att segla på havet. Trots att hela Stockholm tekniskt sett ligger nära vatten, ligger östra Stockholm nära Östersjön och de tusentals öar som hör till skärgården. Till Nacka och Värmdö går bussar och spårvagn från Slussen.

Västra Stockholm

I västra Stockholm hittar vi tätbebyggda områden som Bromma, Spånga och Järfälla. I dessa områden finns flera stora shoppingområden som Barkarby Handelsplats och Bromma Blocks. Barkarbystaden är en ny stadsdel som har byggts där en flygplats tidigare låg. Här finns massor av nyproducerade lägenheter. Du kan ta både pendeltåg, tunnelbana och bussar från västra delen av stan in till City.

Södra Stockholm

Södra delen av Stockholm börjar med charmiga områden som Midsommarkransen och Älvsjö och sträcker sig ut till mångkulturella Skärholmen och gröna Tyresö. Närmare city hittar du många av de egenskaper som du har innanför tullarna men här är det mindre stress och spring och området känns mer avslappnat. Ute i Skärholmen hittar du ett av södra Stockholms största shoppingområden och i Tyresö bor du nära skog och vatten. Till sydvästra Stockholm går tunnelbana och pendel medan sydöstra Stockholm endast nås med buss.

Modal Trigger