Lediga lägenheter i  Västerås

En renderingsbild från Västerås på bostadsrättshusen tillhörande Poeten

Hyra lägenhet i Västerås

Västerås är en av Sveriges mysigaste städer som inte får lika mycket uppmärksamhet som staden förtjänar. Kanske beror det på att denna, Sveriges femte största tätort, ligger lite för nära Stockholm och hamnar i huvudstadens skugga? I Västerås bor du 10 mil från Stockholm City, med alla fördelar av att bo i en storstad, och har landsbygden runt hörnet. En av Sveriges snabbast utvecklande städer har enormt mycket att erbjuda, både för yngre ensamstående och för barnfamiljer.

Här finns vackra grönområden, smidig tillgång till Mälaren, fantastiska karriärmöjligheter och en trevlig gemenskap som du inte hittar i många av våra större städer. Slättö bygger och förvaltar moderna hyreslägenheter och du kan enkelt se våra aktuella projekt och anmäla intresse på vår projektsida. Du kan läsa mer om hur vår uthyrningsprocess går till via länken Så hyr du hos oss.

Västerås - en ambitiös stad

Rendering på bostadsrättshus som tillhör Poeten i Västerås

Västerås är idag Sveriges femte största tätort med en befolkning på mer än 110 000 personer. Hur har då lilla Västerås kommit att bli så stort? Den främsta anledningen är de många jobbmöjligheterna som finns i staden. ABB och Nordiska Metall är förmodligen de företag som har störst närvaro i staden, men det var även i Västerås som både H&M och ICA grundades. Medan ABB idag är en av stadens största arbetsgivare har IT- elektronik- och digital design-industrier växt fram i staden.

Bostadsområden i Västerås

Om du planerar en flytt till Västerås kan det vara en bra idé att lära känna de mest populära bostadsområdena i staden. Detta må vara en mindre stad sett til yta men Västerås har enorm variation bland sina olika stadsdelar och den snabba utvecklingstakten gör att det konstant dyker upp nya populära bostadsområden som kan vara intressanta att titta närmare på.

Västerås är en stad med en rik historia och ett modernt stadsliv. Här hittar du ett pulserande nattliv, spännande shopping och populära restauranger som erbjuder mat från hela världen. Från en aktiv innerstad till naturnära Rönnby i norr och nya, moderna Öster Mälarstrand, Västerås har bostadsområden som passar alla sorters människor. Här nedan kan du läsa lite mer om några av de mest intressanta bostadsområdena i staden.

Västerås City

Ett city som känns mer som en liten småstad, centrala Västerås kryllar av gröna parker, idylliska butiker och ett lugn som sprider sig ut till alla Västerås olika stadsdelar. Här finns ett brett utbud av hyres- och bostadsrätter i olika storlekar. Om du vill bo nära shopping och populära restauranger är Västerås City förmodligen en perfekt plats att bo i.

Öster Mälarstrand

Ett tidigare industriområde som idag har förvandlats till ett av stans mest populära och vackra bostadsområden. Här har man byggt moderna lägenhetshus med utsikt över Mälaren, med fokus på miljövänlighet. Att bo precis vid vattnet bara 20 minuters promenad från centrala Västerås är en dröm för många unga Västeråsare och för dig med båt är Öster Mälarstrand förmodligen den mest optimala stadsdelen att flytta till idag.

Karlsdal

Karlsdal och Kristiansborg är två charmiga bostadsområden i nordöstra Västerås. Här har det byggts flera nya lägenhetshus de senaste åren men området är känt för sina lite äldre, traditionella byggnader. City ligger endast en kort promenad bort och här bor du med alla fördelar av att bo centralt men lite närmare motorvägen för enklare pendling. Från Karlsdal tar du dig även enkelt till Mälardalens högskola, Carlforsska gymnasiet och Arosvallen.

Rönnby

Cirka 5 km norr om Västerås City ligger charmiga och naturnära Rönnby. Området byggdes ut på 1970-talet och består idag främst av bostadsrätter och hus. En kort bit från Rönnby ligger Rocklunda friluftsområde som är ett av Skandinaviens största sammansatta idrottsområden. Här kan du idrotta både inomhus och utomhus, året runt. Från Rönnby tar du dig in till centrala Västerås med buss eller cykel på under 20 minuter.

Bäckby

Ett välplanerat bostadsområde en bit utanför stan med många barnfamiljer. Bäckby ligger ungefär 6 km väster om centrala Västerås. Runt hörnet ligger Erikslunds handelsplats med all service och shopping du kan tänka dig. Att bo en bit utanför stan innebär även att du bor nära naturen, i Bäckby finns flera elljusspår och idrottsområden för aktiva västeråsare. Att ta sig in till stan med buss tar ca 20 minuter och en halvtimme med cykel.

Modal Trigger