Lediga lägenheter i  Uppsala

Utomhusbild på lägenhetsbyggnad i Fullerö

Hyra lägenhet i Uppsala

Uppsala ligger ca 2 timmar med bil norr om Stockholm och är idag Sveriges fjärde största stad. Känd både som en av Sveriges stora studentstäder och för sitt rika utbud av kulturliv, restauranger och shopping. Här bor du dessutom nära till många vackra grönområden och en levande landsbygd. Den charmiga kombinationen av natur och kultur lockar varje år 4000 personer att flytta till Uppsala. Slättö förvaltar flera lägenhetsprojekt och om du vill hyra en lägenhet kan ta en titt på alla våra befintliga projekt här.

Småstadskänsla i en stor stad

Rendering på bostadsrättshus som tillhör Senapsfabriken

Varför väljer då så många att flytta till Uppsala? Det är inte bara Nordens äldsta universitet eller de vackra parkerna som gör Uppsala till en väldigt populär stad att bo i. Här hittar vi forskning på världsledande nivå hos de två universiteten och Uppsala är därför nära relaterat till lärande och utveckling. Staden har dessutom Sveriges snabbast växande arbetsmarknad med flera nya attraktiva jobbmöjligheter för nyinflyttade.

Härifrån kan du ta dig till Arlanda på 18 minuter med tåg och till centrala Stockholm på en halvtimme. Nästan 22 000 personer pendlar till Uppsala varje dag, både för studier och jobb. Att bo nära vår huvudstad har sina fördelar, särskilt för dig som har familj i Stockholm.

Men det är även Uppsalas småstadscharm som gör att så många gärna bor i Uppsala hela sitt liv. Trots att det här är en av Sveriges äldsta städer som har växt både i storlek och antal invånare, har Uppsala lyckats behålla den hemtrevliga småstads känslan. Avstånden är korta i staden och du kan ta dig runt hela staden på cykel om du inte föredrar att ta en av de många bussarna som trafikerar staden.

Kort och gott har Uppsala nästan allt som storstäder som Stockholm och Göteborg har att erbjuda men utan den ibland stressiga, dagliga storstads rytmen som boende i större städer kan lida av. I Uppsala kan ta det lugnt, ha en avslappnad vardag utan att för den delen tumma på karriär eller studier.

Uppsalas olika område

Om du planerar att hyra lägenhet i Uppsala är ett smart första steg att lära dig lite mer om de olika områdena av staden. Denna charmiga stad har mycket att erbjuda, från sprudlande innerstadsliv till bostäder nära natur med smidiga pendlingsmöjligheter. Här nedan kan du läsa mer om de olika områdena i Uppsala och vad som gör varje del av denna lilla storstad unik.

Centrum

Uppsalas hjärta och mest centrala område, där nästan 13 000 bor. Här bor du nära vacker arkitektur, fantastisk shopping och kan ta dig till alla delar av staden via de många busslinjerna. I centrum finns både bostäder från 1800-talet till helt nyproducerade lägenhetshus. Här bor du centralt och har nära till det mesta.

Kungsängen

Kungsängen är en stadsdel som ligger i den södra delen av Uppsala centrum, öster om Fyrisån. Många nya kontor och bostäder i Uppsala har byggts just i denna stadsdel som tidigare var stadens största industriområde. Här kan du bo nära jobbet och, på helgerna, ta en promenad till vackra Tullgarnsparken som ligger precis vid Fyrisån. Du tar dig även snabbt in till Uppsala Centrum, antingen med buss eller cykel.

Luthagen

Stadsdelen som många akademiker och studenter föredrar. I Luthagen bor du ett stenkast från centrum och precis andra som bostäder i Uppsala är du omgiven av enastående arkitektur och kultur när du bor här. Det är även här Gillbergska Huset ligger, en förträfflig byggnad som fram till 1983 fungerade som ett barnhem.

Flogsta

Det mest populära studentområdet i Uppsala. Det är här studenterna firar slutet på terminen eller färdigskriven tentamen. De flesta som bor i Flogsta föredrar att ta cykeln framför bilen, vilket innebär att det är relativt enkelt att hitta parkeringsplats.

Svartbäcken

Det populära området där badet och evenemangscentret Fyrishov ligger. Svartbäcken är den mest besökta stadsdelen i Uppsala, mest tack vare just Fyrishov. Det här är även en av de mest eftertraktade stadsdelarna att bo i. I närheten finns skolor, kultur, nöje och många grönområden. Med många busslinjer och nära till E4:an är Svartbäcken även populär bland de som pendlar.

Norby

Norby är ett väldigt fint och barnvänligt område, där de flesta bor i villa. En bit söder om villaområdena hittar du den relativt nya stadsdelen Gottsunda, där istället höga flerbostadshus dominerar. Norby ligger sydväst om Centrum, ca en kvarts resa med buss in från centrala Uppsala.

Fullerö Hage

Ett lugnt och familjevänligt område en bit utanför Uppsala där du bor granne med naturen. Barnen kan bada i den närliggande badplatsen vid Fyrisån och du bor nära till fritidsaktiviteter, skolor och restauranger i både Storvreta och Uppsala. Fullerö Hage är en perfekt stadsdel för dig som vill bor nära, men inte i, själva Uppsala. Området ligger precis vid E4:an och landsväg 290, vilket gör det busenkelt att pendla. Fullerö Hage växer så det knakar med planer på en ny skola, idrottshall, förskola, restaurang och en företagspark.

Bostäder i Uppsala – Inte bara för studenter

Rendering på bostadsrättshus som tillhör Senapsfabriken

Uppsala universitet grundades år 1477 och sedan dess har studenter flyttat till Uppsala för just studier. Om du vill hyra lägenhet i Uppsala kan du läsa mer på vår sida för hyresrätter i Uppsala, där vi går närmare in på vilka områden som är bäst att bo i för dig.

Uppsala har däremot mycket att erbjuda, även för dig som inte är student. Om du vill läsa mer om våra bostäder i Uppsala och hur du går tillväga för att hitta boende via oss kan du läsa om hur det är att hyra hos oss. Här beskriver vi hur hela uthyrningsprocessen ser ut i detalj. Vi har även en sida med frågor och svar för dig som vill hyra lägenhet i Uppsala.

På våra projektsidor kan du hitta en lägenhet som passar just dig och dina behov. Vi förvaltar lägenheter i flera delar av staden och på vår hyresobjekt-sida kan du se vilka projekt som är tillgängliga just nu. Du kan även söka lägenheter och projekt i andra delar av landet på samma sida genom att sortera på ort.

Modal Trigger