Lediga lägenheter i  Östersund

Flygbild av Strandblick i Östersund med bostadshus, skog och vatten.

Hyra lägenhet i Östersund

Alldeles intill Storsjön i Jämtland ligger Östersund, en mångsidig stad med många attraktiva lägen för dig som uppskattar en kombination av stadspuls och närhet till fjällen. Här kan du välja att leva ett liv i högt tempo med massor av aktiviteter eller ha en lugn livsstil med härlig natur och vackra utsikter utanför lägenheten. I Östersund hittar du även en befolkning som är otroligt välkomnande och älskar att ta emot nya människor.

Jämtland är känt för sina fantastiska skidorter och med en hyresrätt i Östersund bor du nära fjällen och kan därför snabbt ta dig till landets bästa skidbackar när du känner för det. Även under sommarhalvåret har du gott om andra tillgängliga friluftsaktiviteter i området, tack vare närheten till skog och vatten.

Slättö bygger och förvaltar lägenheter i många av de mest attraktiva delarna av landet och via oss kan du hyra lägenhet i Östersund. Vare sig du är ensamstående och just fått jobb i staden eller är en barnfamilj som letar efter en större hyresrätt i Östersund, kan du hitta ditt nästa hem hos oss.

Kultur, god mat och idrott

Flygbild av Strandblick i Östersund med bostadshus, skog och vatten.

I Östersund hittar du prisbelönta restauranger och en strålande matkultur. Du som uppskattar att äta och leva gott kommer att stortrivas i denna härliga stad. Förutom de många restaurangerna har Östersund även mycket att erbjuda inom kultur och idrott.

Både i Östersund och i de närliggande grannstäderna hålls många internationella idrottsevenemang varje år. Ett aktivt föreningsliv ger dig med särskilda fritidsintressen chansen att snabbt hitta andra likasinnade att umgås med. Här finns även mycket för din är intresserad av musik och teater.

Bostadsområden med hyresrätter i Östersund

Östersund är en stad som växer så det knakar. Det byggs byggs bostäder för fullt och flera nya stadsdelar och bostadsområden har växt fram de senaste åren. Många nya bostäder byggs i bland annat Stadsdel Norr, Storsjö Strand och Mosebacken på Frösön. I dessa stadsdelar hittar du många nyproducerade hyresrätter i Östersund.

Även de mer etablerade stadsdelarna är attraktiva, då dessa har mer att erbjuda i charm och mysighetsfaktor. De äldre husen kanske inte är lika energieffektiva eller moderna, men har sina egna fördelar. En bit utanför staden hittar du även många byar som erbjuder ett äkta lantliv om du föredrar det över att bo i stan.

Storsjö Strand har blivit mycket populärt på sistone tack vare kombinationen av sjö- och fjällutsikt samt många moderna lägenheter nära småbåtshamnen. Men oavsett var du hyr lägenhet i Östersund har du alltid nära till skog och natur samt trevliga och välkomnande grannar.

Hyra lägenhet i Östersund via Slättö

Flygbild av Strandblick i Östersund med bostadshus, skog och vatten.

Som kommun växer Östersund starkt och har enorm framtidspotential. Här finns massor av karriärmöjligheter både för hantverkare och akademiker. Att hitta ett jobb inom områden som IT, vård, lärar- och ingenjörsyrken, transport och ekonomi är inga problem i Östersund. Man bygger även många nya förskolor och skolor för att utöka kapaciteten för nya potentiella barnfamiljer som kommer att bo här i framtiden.

Om du vill hyra lägenhet i Östersund kan du hitta din nya hyresrätt här hos Slättö. Vi bygger och förvaltar hyresrätter i Östersund och många andra populära orter i hela landet. Kika bland våra projekt eller befintliga lägenheter och skicka in en intresseanmälan redan idag. Du hittar hela hyresprocessen från intresseanmälan till kontraktsskrivning här. Våra hyreslägenheter håller en standard i världsklass och vi lägger stor vikt på en utmärkt service.

Hyr lägenhet i Östersund och bo nära fjällen

Från Östersund är det aldrig långt till skidbacken. Skidorter som Bydalen, Vemdalen och Åre ligger alla inom 2 timmars bilväg från staden. Lite längre bort har du även Idre och Funäsdalen som är andra populära val för utförsåkare. Att hyra lägenhet i Östersund innebär att du kan ta dig till några av Sveriges bästa skidbackar varje hela under vintern.

Även du som föredra längdskidåkning har gott om alternativ. Tack vare de många skidspåren i närheten av staden behöver du inte heller köra lika långt. Den vackra naturen som omringar Östersund är lika attraktiv på vintern som på sommaren, då skidor och skridskor ersätts av bad och cykelturer.

En prisbelönt studentstad

För dig som pluggar är Östersund en utmärkt studentstad. Mittuniversitetet utsågs till Året studentstad 2018 och hela Östersund har ett gott rykte bland tidigare studenter. Staden lägger stor fokus på att göra allt för att studenterna ska trivas här, både före, under, och efter universitetstiden.

Modal Trigger