Lediga lägenheter i  Örebro

Rendering av flerbostadshus i kvarteret Sportflygaren Örebro.

Hitta hyresrätter i Örebro

Örebro ligger väldigt centralt i Sverige, nästan mittemellan Stockholm och gränsen till Norge. Denna lilla storstad har spelat stor roll i Sveriges historia då många landsvägar har gått genom Örebro-området sedan 1400-talet. Själva staden är dock bara runt 700 år gammal. Slättö bygger och förmedlar hyresrätter i Örebro och här har vi satt ihop en liten guide som beskriver Örebro som stad att bo i, de olika stadsdelarna och hur du går tillväga för att hitta hyreslägenhet i Örebro via oss.

Idag bor lite över 150 000 personer i Örebro och är landets sjunde största kommun sett till antal invånare. I staden bor personer från över 154 olika länder och du kan både äta gott från världens alla hörn på de många internationella restaurangerna och uppleva kulturdagar som anordnas av de lokala föreningarna. En väldigt känd plats i Örebro är slottet som har stått här sedan 1200-talet och huserar idag bland annat restaurang, olika konferenslokaler och landshövdingens bostad.

Om du vill titta på våra tillgängliga hyresrätter i Örebro kan du klicka på länken Våra Hyresobjekt där du ser aktuella projekt som du kan anmäla intresse för. Sortera på ort för att bara se hyreslägenheter i Örebro eller andra städer som du är intresserad av att bo i. När du väl hittat en lägenhet kommer du att behöva ta dig igenom vår uthyrningsprocess som du kan läsa mer om här.

Bo nära till resten av Sverige

Flerbostadshus med bilväg och busshållplats framför, i Örebro.

Örebro kommun ligger ca 20 mil från Stockholm och 30 30 från Göteborg. Här bor du inom en radie av 30 mil från 70 procent av Sveriges befolkning. När du bor i Örebro är du dessutom alltid nära naturen. Här finns mycket mer gröna ytor än människor och för varje örebroare finns i genomsnitt 98 kvm park i kommunen. Om naturupplevelser är din grej kommer du att älska att bo här. I Örebro bor du nära flera naturreservat, Hjälmaren, fågel paradisen Tysslingen och Kvismaren samt många skogar, sjöar och skidspår/vandringsleder.

Från Örebro Airport har du både resten av Sverige och Europa nära till hands. Från flygplatsen går charter-, reguljär- och godstrafik till resten av landet och kontinenten varje vecka. Tågtrafiken går genom Örebro på Mälarbanan, Svealandsbanan, Bergslagsbanan och det går även tåg söderut till bl.a Göteborg. E18, E20 samt riksväg 50 går också genom Örebro kommun och gör det lätt att ta bilen om du pendlar till t.ex. Stockholm.

Bostadsområden i Örebro

Örebro är en mindre stad och trots att det finns distinkta stadsdelar här är det lättare att dela upp staden i de 4 väderstrecken och centrum. Här kan du läsa om de olika delarna av staden innan du börjar leta efter hyresrätter i Örebro.

Norra Örebro

I norra Örebro bor du nära Hjälmaren med allt som hör till: badplatser, motionsstråk vid vattnet, fiske, båtliv och skridskoåkning på vintern. Att bo nära Sveriges fjärde största sjö har sina fördelar om du är en friluftsmänniska eller har båt. Det är även i denna del av staden som du hittar Svampen, ett av stadens kända landmärken. Svampen är ett vackert designat vattentorn som idag både har ett café med utsikt över staden och en konferensanläggning.

Östra Örebro

Här ligger Örebro Universitet och är därför väldigt populär bland studenter. Även den vackra stadsparken och friluftsmuséet Wadköping ligger på östra sidan av stan.

Södra Örebro

Södra Örebro känns mer som landsbygd än stad, med enorma öppna grönområden utanför dörren. I området bor många som älskar motion och natur då södra Örebro har många joggingstråk, äventyrsbad, golfbana och ridskola. Södra Ladugårdsängen och de nya bostäderna i området är idag väldigt attraktiva och perfekta för familjer med både yngre och äldre barn.

Västra Örebro

Precis som resten av Örebro finns det gott om möjligheter att promenera nära skog och natur här men västra Örebro är nog den delen av Örebro som känns mest som en stad. Här bor du på promenadavstånd från Örebros stadskärna och shoppinggator. E18 går genom västra Örebro vilket är optimalt för dig som pendlar till närliggande städer.

Näringsliv och Örebro Universitet

Flerbostadshus med bilväg och busshållplats framför, i Örebro.

Örebro är hem till drygt 12 000 företag från större privata arbetsgivare som Atlas Copco Rock Drills AB, Nobina Sverige AB och och DHL till statliga arbetsgivare som Örebro kommun, Region Örebro län, Örebro universitet och Polismyndigheten. Medan närliggande Karlstad och Västerås har större potential för ambitiösa arbetare kan Örebro istället erbjuda en stabil arbetsmarknad i en mindre stad där gemenskap och närhet till natur står i fokus.

Tack vare Örebro Universitet lockas även många unga till staden under vår och höst och en stor del av dessa väljer att stanna i den charmiga staden efter examen. Ca 17 000 studenter bor och studerar i Örebro och staden har blivit en av landets mindre universitetsstäder.

Modal Trigger