Lediga lägenheter i  Kalmar

Hyra lägenhet i Kalmar

I östra Småland, precis på kusten som binder fastlandet till Öland ligger en av Sveriges mest charmiga städer: Kalmar. I Kalmar bor idag över 70 000 invånare som år efter år visar i undersökningar att över 90 % av dem mer än gärna rekommenderar andra att flytta dit. I staden anordnas aktiviteter och evenemang hela året och det här är en fantastisk stad för både barnfamiljer, unga par och studenter.

Slättö bygger och förvaltar hyresrätter över hela landet. Via Slättö kan du hyra lägenhet i Kalmar och många andra svenska städer. Vi bygger moderna hyreshus med smarta lösningar och väl genomtänkta planlösningar. Vi lägger även stor vikt på vår kundservice och gör vårt yttersta för att våra hyresgäster ska trivas i våra hyresrätter.

Hyr lägenhet i Kalmar

Kalmar är en liten stad med många möjligheter. Det här är en turiststad, en universitetsstad, en transporthubb och är samtidigt en härlig plats där du kan starta ett nytt liv. Staden är omringad av vacker natur, har sin egen naturliga skärgård och genom att ta Ölandsbron över havet kan du ta dig till Sveriges näst största ö på en snabb weekendresa.

Att hyra lägenhet i Kalmar innebär att bo i en kulturhistorisk stad med glada och trevliga grannar. Här finns potentiella arbetsmöjligheter för alla nyinflyttade och det härliga läget mellan natur och hav gör att frilufts fantaster alltid kan hitta något att göra på fritiden. Under hela året arrangerar kommunen och de lokala företagen event och aktiviteter för alla som bor eller besöker staden.

Bo med både stadspuls och havsliv som granne

Om du ska hyra lägenhet i Kalmar kommer du att ha tillgång till en härlig stadskärna med storstadskänsla och samtidigt bo på en av landets mest kulturhistoriska platser. I centrala Kalmar hittar du ett aktivt nöjesliv med massor av härliga pubar och restauranger. Här anordnas ständigt stora konserter med kända artister och stadens studenter ger området en ung känsla.

Du bor dessutom nära havet och sol och bad alltid en välkommen del av sommaren. Men här behöver du inte heller åka långt för att segla, vindsurfa, eller fiska i viken Kalmarsund. Bor du mitt i stan har du alltså alltid något kul att göra på fritiden, oavsett vad du har för intressen. Bor du en bit utanför staden har du istället vackra naturområden och stora skogar som granne och kan plocka svamp, gå på långa promenader eller hitta ett härligt joggingstråk att träna på.

Bostadsområden med hyresrätter i Kalmar

Vill du flytta till en av Sveriges charmigaste städer? Då ska du kika på att hyra lägenhet i Kalmar via Slättö. Vi bygger moderna bostadshus i några av landets mest attraktiva lägen, inklusive i just Kalmar.

Men var i Kalmar ska man bo? Vilken stadsdel passar dig bäst? Här nedan berättar vi lite kort om några av de mest populära stadsdelarna i staden. När du har bestämt dig för att hyra lägenhet i Kalmar kan du kika bland våra tillgängliga hyresobjekt här.

Centrala Kalmar

Att bo centralt i Kalmar innebär, precis som i andra städer, att bo nära stadens mest aktiva områden. Föredrar du att ha populära restauranger och cafén utanför dörren och tycker om att ha många människor runt dig är centrala Kalmar helt rätt. Här blir du ständigt påmind om den Kalmars historiska effekt på landet tack vare den väl förvarade arkitekturen och de många gamla byggnaderna som idag är hem till små butiker, restauranger och pubar.

Gamla Stan

När invånare i Kalmar pratar om var som är bäst att bo pratar man ofta om vilken sida av järnvägen som är “rätt” sida. I Gamla Stan bor du i en av stadens mest älskade stadsdelar och det här är definitivt “rätt” sida om järnvägen, vem du än frågar. I Gamla Stan har många val när det kommer till restauranger och nöjesliv och kan ta promenader genom stadens historiska gator med byggnader som står kvar från Sveriges stormaktstid. Om charmiga kullerstensgator och ett centralt läge är vad du är ute efter bör du titta på hyresrätter i Gamla Stan.

Krafslösa

En bit norr om Kalmar stad har ett modernt bostadsområde byggts. Denna nya stadsdel ligger precis intill de äldre stadsdelarna och ger hela området en härlig känsla av modernt och klassiskt i kombination. Här bor du nära naturen och har havet en kort bit bort.

Eftersom Kraflösa ligger en bit utanför staden har du även många stora grönområden och öppna ytor som du inte hittar mitt i stan. I stadsdelen finns många skolor och förskolor för barnfamiljer och här hittar du även ett aktivt föreningsliv för olika intressen. Många här tar gärna cykeln till jobbet för att få lite vardagsmotion vilket ger området en trygg atmosfär med mindre trafik.

Hyra lägenhet i Kalmar via Slättö

Vill du bo i en stad med ett aktivt uteliv, många härliga pubar och krogar, där barnfamiljer och studenter bor granne med varandra är Kalmar staden för dig. De många evenemangen och konserterna, samt de fina kulturarven i området, lockar många turister till Kalmar varje år och det är ofta de som först besöker staden som turister som väljer att flytta hit.

Vill du också flytta till Kalmar? Du kan hyra lägenhet i Kalmar via Slättö och bo modernt i stadens mest attraktiva lägen. Titta på våra projekt eller befintliga lägenheter här och skicka in en intresseanmälan om du hittar en lägenhet du är intresserad av. Våra hyreslägenheter håller en hög grundstandard och är fullt utrustade för att du ska kunna bo så bekvämt som möjligt.

Modal Trigger