En renderingsbild från Västerås på bostadsrättshusen tillhörande Poeten

Poeten

Välkommen till Poeten

Sjöbris. Barnskratt. Fågelkvitter. Visst låter det som poesi?

Vårt nya kvarter Poeten växer fram nära Mälarens strand, bara några minuter från Västerås stadskärna. Här bygger vi hus med hemtrevliga 1–4:or och en förskola kring en grönskande innergård. Granne med kvarteret ligger fantasifulla Poesiparken som gör leksugna barn helt lyriska.

  • Vattennära läge vid Mälaren
  • Förskola i kvarteret
  • Upphöjd gård som knyter an till Poesiparken
  • Projektet är certifierat med Miljöbyggnad Silver
  • Rendering på bostadsrättshus som tillhör Poeten i Västerås
  • En renderingsbild från Västerås på bostadsrättshusen tillhörande Poeten
  • Rendering på bostadsrättshus som tillhör Poeten i Västerås
  • En renderingsbild från Västerås på bostadsrättshusen tillhörande Poeten
Lägenheter
1-4
Rum och kök

Område och kvarter

Hem för alla

Kvarteret Poeten består av fyra huskroppar kring en gemensam innergård. Här finns en stor variation av lägenhetsstorlekar som passar för olika åldersgrupper och familjekonstellationer. Allt från yteffektiva 1:or om 27–34 kvadrat för dig som letar efter din första lägenhet till rymliga 4:or om 88 kvadrat för växande familjer.

Lägenheterna har genomtänkt inredning, bra grundstandard och egen balkong mot den grönskande gården. Flertalet har förråd i lägenheten, där du kan förvara barnvagn, vinterkläder och allt annat som du vill ha nära till hands. Övriga bostäder har förråd på vinden.

Till husen hör även en förskola och ett garage för bilar och cyklar. Allt för att göra vardagen så bekväm och smidig som möjligt.

Grönska för lek och eftertanke

Kvarterets gård är upphöjd från gatan vilket skapar ett ljust läge med privat atmosfär. Öppningar mellan husen släpper in solen och ger fina utblickar. Här finns plats för kvarterets alla stora och små att umgås, leka, utforska eller bara vara.

Gården ansluter till Poesiparken strax intill. Öppna grinden så är du framme, utan att behöva gå ut på gatan. Poesiparkens lekplats har hämtat inspiration från Tomas Tranströmers poesi och insektsintresse. Lekfulla jätteinsekter, växter och svampar väcker barnens fantasi och upptäckarglädje.

Det här är en park för alla som gillar att svinga, gunga, hänga, plaska, klättra uppför och susa nedför. Ja, kort sagt – en park för alla som vill leka loss.

Byggnaderna

ByggårN/A
FörrådN/A
HissN/A
Barnvagnsrum N/A
LekplatsN/A
CykelparkeringN/A
ParkeringN/A
Bilpool/CykelpoolN/A
TV/bredbandN/A

Lägenheterna

ParkettgolvN/A
BalkongN/A
Helkaklade badrumN/A
Tvättmaskin/torktumlareN/A
Golvvärme i badrumN/A
MikrovågsugnN/A
DiskmaskinN/A
ElN/A
VarmvattenN/A

Att anmäla intresse

Modal Trigger