Mariefred

Charmiga hyresrätter i centralt läge

Välkommen till Mariefred- en dynamisk idyll i hjärtat av Mälardalen som har något att erbjuda för alla.

Slättö äger och förvaltar 12 fastigheter i centrala Mariefred. Fastigheterna är belägna i olika delar av orten och var för sig har sin egen charm. Vi förvaltar både lägenheter, lokaler, butiker, restauranger, kontor och tillhörande parkeringar.

Fastigheterna är byggda i olika tidsepoker och vi har därmed ett brett utbud.

 

Intresserad av en lägenhet?

Du söker lättast en ledig lägenhet via HomeQ genom att trycka på ”Välj din lägenhet”.
Vill du ha mer löpande information om lägenheterna? Gör en intresseanmälan längst ned på sidan.

Har du andra frågor så är du varmt välkommen att kontakta oss på uthyrning@slatto.se

Lägenheter
22-173
Kvadratmeter
1-6
Rum och kök
kr
Hyra från

Område och kvarter

Orten med valmöjligheter

Mariefred är en charmig småstad där du kan promenera genom små gränder med pittoreska hus, besöka Gripsholms slott och njuta av det breda utbudet av restauranger.

Här finns gott om möjligheter till naturliga upplevelser. Du kan paddla längs Marviksleden, cykla på Näckrosleden eller testa fiskelyckan i Mälaren. För den äventyrlige finns även möjlighet att prova på turridning i vildmarken.

Strängnäs kommun erbjuder närhet till Mälaren och unika naturområden mitt i den snabbt växande Mälardalsregionen, vilket ger goda förutsättningar för människor i alla skeden av livet att hitta sin drömboende.

En plats som andas historia

Mariefred växte upp intill Gripsholms slott i slutet av 1500-talet och fick stadsrättigheter 1605 av Karl IX. Gustav Vasa byggde om slottet. Stadskärnan, den så kallade Gammelgården, bestod av bostäder och uthus för slottsborna på 1500-talet. Det är möjligt att kartusiernas kloster Pax Mariae, byggt 1493, också låg här, som togs över av Gustav Vasa 1526 och revs strax därefter.

Mariefred förblev en mycket liten by vars existens till stor del berodde på närheten till slottet. Redan på 1770-talet hade Mariefred mindre än 500 invånare. På 1800-talet var handelslivet i Mariefred en lokal fråga. Under lång tid var hantverkets andel i sysselsättningen hög jämfört med andra städer i Sverige. Det extraordinärt representerade var jordbruket. Befolkningen växte långsamt och först i slutet av 1800-talet bodde över 1 000 personer i Mariefred. Karaktären av den relativt svagt växande staden bevarades under hela 1900-talet. Idag bor närmare 7000 personer i Mariefred.

Lägenheterna

Lägenheterna likt byggnaderna är i sin egen tids utformning. Varje hus med dess tillhörande lägenheter har sin egen charm och ingen är sig lik. Vi har lägenheter på följande adresser:

  • Djurgårdsgatan 25
  • Herr Stens Väg 10-11
  • Kyrkogatan 5 och 11
  • Långgatan 4, 9 och 26
  • Munkhagsgatan 10
  • Nygatan 1, 5 och 7
  • Storgatan 4 och 16

Att anmäla intresse

Anmäl ditt intresse för att erhålla framtida uppdateringar med information om bland annat lediga lägenheter eller andra erbjudanden.

Genom att lämna en intresseanmälan godkänner du att Slättö sparar dina kontaktuppgifter i syfte att kunna delge dig relevant information. Läs mer om hur vi skyddar din integritet här.

Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att avregistrera dig längst ned i de utskick du mottagit från oss.

Lämna din intresseanmälan

Slättös integritetspolicy


Modal Trigger