Lediga lägenheter i  Eskilstuna

Rendering av ett flerbostadshus med innergård i Gjuteriet Eskilstuna.

Hyra lägenhet i Eskilstuna

I Eskilstuna bor du i en kommun som värnar om miljön och satsar på hållbarhet. Om du vill bo nära naturen och tycker om att ha grannar som är lika miljömedvetna som du, är Eskilstuna förmodligen en perfekt stad för dig att bo i. Staden ligger i Södermanland och har ca 67 000 invånare medan Eskilstuna kommun har över 100 000 invånare. Detta är en vacker stad där hög livskvalitet och närheten till natur står i fokus, bara 1,5 timme från Stockholm.

Slättö förvaltar hyresrätter i Eskilstuna och bygger även nya bostäder i flera av Sveriges mest attraktiva bostadsområden. Letar du lägenhet i Eskilstuna? Vi har lediga hyresrätter med optimalt läge och hög standard, närhet till både citypuls och grönområden. Alla våra lägenheter är fullt utrustade och har en välplanerad planlösning med fokus på hållbarhet och trivsel. Välkommen med din ansökan till en av våra lediga hyresrätter i Eskilstuna redan idag!

Hyr lägenhet i Eskilstuna

Rendering av ett flerbostadshus med innergård i Gjuteriet Eskilstuna.

Eskilstuna är staden för dig som vill ha en enklare vardag. I denna mysiga stad ligger alla stadsdelar väldigt nära varandra vilket gör att du aldrig behöver åka särskilt långt för att ta dig till vänner och arbetsplats. Att hämta barnen på dagis eller skola är enkelt, du kan ofta ta cykeln eller promenera. Här bor du även precis intill naturen och har alltid nära till skog och vatten.

Det har blivit alltmer populärt bland personer som jobbar i Stockholm att hyra lägenhet i Eskilstuna. Att pendla in till vår huvudstad tar mindre än 1,5 timme och du bor både billigare och har en lugnare vardag här, än om du bor i en av Stockholms förorter. Det är dessa bekväma avstånd till allt som gör att Eskilstuna blivit en populär stad för de som prioriterar livskvalitet över fart och flärd i storstan.

Bostadsområden med hyresrätter i Eskilstuna

Har du bestämt dig för att flytta till Eskilstuna? Då kan du hitta många charmiga, mysiga och naturnära stadsdelar i den lilla staden. Alla stadsdelar ligger däremot väldigt nära varandra, så du kan fokusera på att hitta en plats där du känner dig hemma istället för på närheten till jobb och skolor.

Här nedan berättar vi lite kort om några av de populära stadsdelarna. När du har bestämt dig för att hyra lägenhet i Eskilstuna kan du kika bland våra tillgängliga lägenheter här.

Gamla Stan

Gamla stan är Eskilstunas äldsta kvarter och är en stadsdel som är populär bland stadens turister. Här finns många små butiker och cafén med utsikt över den vackra arkitekturen som genomsyrar kvarteret. Här finns flera gator med de karaktäristiska kullerstenarna och ett aktivt konst- och kulturliv. Från Gamla Stan tar du dig enkelt in till centrum med buss eller cykel.

Munktellstaden

Munktellstaden är en väldigt attraktiv stadsdel där man hittar en härlig harmoni mellan gammalt kulturarv och nya moderna byggnader. Här hittar du Stiga Sports Arena och populära Munktellbadet. De flesta bostadshusen här är nybyggda med fokus på bekvämlighet och miljövänlighet. Här bor du precis norr om Eskilstuna Centrum och kan promenera in till stadskärnan.

Slagsta

Även Slagsta är en väldigt populär stadsdel, både bland barnfamiljer och ensamstående unga. Slagsta ligger norr om motorvägen, en bit från centrum och här finns både många hyresrätter och bostadsrätter. Här hittar du det välkända landmärket Slagsta Glass, där man sedan 50-talet tillverkat och sålt mjukglass. I området ligger Slagstaskolan, en populär grundskola med över 500 elever.

Östermalm

Östermalm ligger någon kilometer öster om centrum och har allt man kan tänka sig i serviceväg. Här finns ett brett utbud av matvarubutiker, restauranger och andra affärer. I Östermalm bor du ett stenkast från några av Eskilstunas största och mest populära grönområden. Vid Djurgården hittar du flera fina promenadstråk och parker. En bit längre ut, i Odlarskogen, finns motionsspår och golfbana. Att ta sig in till centrum eller andra stadsdelar är enkelt med buss. Föredrar du cykel eller att promenera finns här även många gång- och cykelvägar som leder in till stan.

 

Hyra lägenhet i Eskilstuna via Slättö

Rendering av ett flerbostadshus med innergård i Gjuteriet Eskilstuna.

I Eskilstuna kan du hitta lugnet i vardagen utan att bo alldeles för långt från storstan. Natur och skog är alltid bara en kort promenad bort och närheten till Stockholm gör att du enkelt kan pendla om du jobbar i huvudstaden. Det går både tåg och bussar till och från Stockholm varje dag och E20 går genom Eskilstuna om du kör bil.

Om du vill hyra lägenhet i Eskilstuna kan du hitta din nya hyresrätt här hos oss. Vi utvecklar och förvaltar hyresrätter i Eskilstuna och många andra populära orter i hela Sverige. Kika bland våra kommande projekt eller befintliga lägenheter och skicka in en intresseanmälan redan idag. Du hittar hela hyresprocessen från intresseanmälan till kontraktsskrivning här. Våra hyreslägenheter håller en standard i världsklass och vi lägger stor vikt på service och trivsel.

Modal Trigger