Sommarinredning
29 juli 2022

Inspiration och smarta tips för sommarinredning hemma

Med rätt inredning kan du förlänga sommaren. Genom att inreda med detaljer som påminner om sommar och värme kan du skapa en sommarkänsla hemma som varar långt in på hösten. Här hittar du smarta tips och inspiration för sommarinredning som ger ditt hem en soligare känsla. Läs vidare för att se hur vi har lyckats hålla sommarkänslan på topp med lite grönska, ljusa färger och små inredningsdetaljer som kan vara helt gratis.

Sommarminnen från semestern

Att ha en härlig sommarinredning hemma behöver varken kosta pengar eller vara särskilt svårt. Det enklaste rådet vi kan ge är att låta dina egna minnen göra sitt för att skapa sommarkänsla hemma. Ta med dig små souvenirer från semestern och visa upp hemma i bokhyllan eller på matbordet. Vackra snäckor från solsemestern i Malaga och färgglada stenar från vandringen i fjällen kostar ingenting att ta med hem.

Kombinera dessa med en fin fotoram med en bild från semestern och varje gång du ser dina små souvenirer i ögonvrån kommer ditt undermedvetna att påminna dig om den härliga semestern och väcka sommarkänslan i dig. Du kan även skriva ut stora canvas-foton av dina sommarminnen hos din lokala foto-butik och hänga på väggen i fotänden av sängen så att det första du ser varje morgon är vackra bilder från sol och semester.

Ljusa färger gör att saker känns somrigt året om

En ljusbeige bomullspläd eller färgglada kuddar i soffan är kanske inte något som är direkt kopplat till sommarminnen, men om du tar hem en pläd från sommarstugan eller köper med dig kuddfodral från semestern kan du inreda hemma med detaljer som är direkt kopplade till just din sommar.

Precis som de souvenirer du tar med hem kan ljusa, somriga färger, väcka sommarkänslan i ditt undermedvetna och göra dig lite extra glad utan att du egentligen tänker på det. På Slättö kan du även hitta bostäder som ger dig samma känsla!

Inred uteplats eller balkong somrigt och varmt

När hösten börjar visa sig på termometern och i de gråa molnen är det många som glömmer bort att de har en uteplats eller balkong. Det är ju för kyligt att sitta på balkongen i slutet av september, eller hur? Nej, så behöver det absolut inte vara. Med rätt inredning kan du förvandla din balkong till en liten del av sommaren, även när vädret börjar vända sig åt det gråa hållet.

Med en infravärmare kan du ha en varm balkong året runt och om du kombinerar den med starka lampor kan du ha njuta av konstgjort solsken på balkongen även under hösten. Även här kan små detaljer som ljusa plädar och souvenirer från sommaren göra mycket och du kan kombinera din sommarinredning på balkongen med goda drinkar och god mat som du personligen associerar med sommar och sol.

Ta in växter och natur

Vad är mer sommar än blommor och gröna växter? Det är under de varma sommardagarna som vi spenderar mest tid utomhus i naturen på blomstrande ängar och i gröna skogar. Genom att ta in gröna växter i hemmet kan du ta in sommaren och den härliga känslan av att vara omringad av grönskande liv. Du kan även hitta hyresrätter som ligger omringad av härliga gröna områden.

Växter kan vara en stor del av din inredning eller bara en liten detalj, du bestämmer själv. Du kan fylla balkongen med gröna växter och ha en egen liten trädgård hemma eller ställa en vas med ett par blommor på vardagsrumsbordet.

Det spelar egentligen inte så stor roll hur mycket natur du tar hem, så länge du tar in växter som du personligen kopplar till sommaren. Många går ut i naturen och plockar vackra blommor som de tar med hem och använder som sommarinredning medan andra köper frön och har ett växthus hemma så att de kan ha gröna växter hemma året runt.

Ett tips är att ta dig till din lokala trädgårdsbutik och be om hjälp med att välja de växter som håller sig gröna även under höst och vinter när de bor inomhus i din lägenhet. Med grönskande växter i hemmet kommer den härliga sommarkänslan aldrig att sina. Ta reda på hur du kan hyra hos oss här.

Modal Trigger